AANKOMENDE PROJECTEN

U kunt zich nu inschrijven voor het project “de Meerkoet” 

Momenteel zijn wij bezig om ons 5e project met zonnepanelen te realiseren!

Het plan is om 200 panelen te installeren op sporthal de Meerkoet in Reeuwijk. Het dak is vernieuwd, en we hebben toestemming van de gemeente. 

Onze vorige 4 projecten zijn ontwikkeld onder de postcoderoos-regeling, waarbij participanten de energiebelasting van de geproduceerde kWh’s terugkrijgen via hun eigen energieleverancier. Die regeling is vervangen door de SCE subsidieregeling. Ook deze regeling maakt gebruik van de postcoderoos. Echter, niet de participanten, maar de coöperatie zelf krijgt een (qua hoogte vergelijkbare) subsidie over de geproduceerde stroom. Daarmee verandert de business case niet wezenlijk, omdat de coöperatie opbrengst plus subsidie, minus gemaakte kosten, uitkeert aan de participanten. De berekeningen die we gemaakt hebben laten zien dat de verwachte terugverdientijd voor de participanten 8 jaar is, en het verwachte rendement (over een periode van 15 jaar) 8 à 10 % zal zijn.

 

WAT BLIJFT HETZELFDE

Wat blijft is dat een participant in de postcoderoos moet wonen. Voor de Meerkoet zijn dit de postcodes: 2811, 2411, 2771, 2741, 2804, 2805, 2807, 2851, 3465 (en over 3467 en 2412 bestaat onzekerheid).

 

 

 

WELKE VOORWAARDEN VERANDEREN  

Wat verandert is dat de participatie niet meer afhankelijk is van de hoeveelheid stroom die u zelf verbruikt. Er is alleen een maximum gesteld aan het gemiddelde opgestelde vermogen per participant. Dit maximum is 5 kWp. De installatie op de Meerkoet zal waarschijnlijk gaan bestaan uit 200 panelen van 375 Wp, dit is totaal 75 kWp. Dit betekent dat we voor het project minimaal 15 participanten moeten hebben die het project financieren. 

Verder geldt er geen eis m.b.t. leden die al onder de oude postcoderoosregeling deelnemen. Oftewel, indien u al participant bent in een ander project, kunt u gerust aan het nieuwe project deelnemen – u kunt dat beschouwen als een lokale, groene belegging. 

 

Wat ook verandert is dat we de participaties niet meer uitgeven in eenheden van het aantal panelen, maar in eenheden van 100 kWh. Voor de Meerkoet betekent dat ongeveer 600 participaties die ca. € 100,- per stuk zullen gaan kosten. 

Tot slot, indien een deelnemer in de toekomst gaat verhuizen buiten de postcoderoos, kan hij toch zijn participatie blijven behouden, de toegezegde subsidie zal niet vervallen.

 

GEÏNTERESEERD GERAAKT?

 

 

U kunt zich inschrijven voor dit project door te klikken op AANMELDEN. Kies dan voor inschrijven op een project, en kies De Meerkoet. Dit geldt ook voor geïnteresseerden die al op de wachtlijst staan, graag opnieuw inschrijven voor specifiek dit project. Deze deelnemers zullen voorrang krijgen bij toewijzing van de participaties, want we kijken naar de datum van inschrijving op de wachtlijst. 

U kunt een minimum en maximum aantal participaties (van 100 kWh, ca. € 100,- per stuk) aangeven. U gaat met deze voorlopige inschrijving nog geen verplichting aan, maar bij de toewijzing van de participaties moeten we in ieder geval weten hoeveel participaties u max zou willen verkrijgen.

 

 

 

MEER INFORMATIE

Wij zullen op 24 juni, 20:00 uur tijdens een informatie-avond (digitaal) meer vertellen over dit project en er zal gelegenheid zijn tot het stellen van vragen. 

Indien u hiervoor belangstelling heeft, laat dat even weten door u HIER aan te melden. Dan zult u een uitnodiging ontvangen.

 

Mocht u al  op de wachtlijst van onze coöperatie staan en geen belangstelling hebben voor dit project of eventuele volgende projecten, dan verzoeken we u om u uit te schrijven van de wachtlijst. U kunt dit doen door in te loggen met het account van Zon op Nederland, klik op het kopje ‘Inschrijven’, en dan kunt u kiezen voor verwijderen van de wachtlijst.

 

Heeft u nog vragen? Stuur ons daarvoor een bericht via het contactformulier 

k