AANKOMENDE PROJECTEN

INSCHRIJVING PROJECT IS NU OPEN 

Momenteel is het project Roei en Zeil in voorbereiding waarvoor u zich nu vrijblijvend kunt inschrijven. Ook dit project zal worden opgezet volgens de nieuwe regelgeving. Meer informatie hierover onderstaand.  

Onze vorige 4 projecten zijn ontwikkeld onder de postcoderoos-regeling, waarbij participanten de energiebelasting van de geproduceerde kWh’s terugkrijgen via hun eigen energieleverancier. Die regeling is vervangen door de SCE subsidieregeling. Ook deze regeling maakt gebruik van de postcoderoos. Echter, niet de participanten, maar de coöperatie zelf krijgt een (qua hoogte vergelijkbare) subsidie over de geproduceerde stroom. Daarmee verandert de business case niet wezenlijk, omdat de coöperatie opbrengst plus subsidie, minus gemaakte kosten, uitkeert aan de participanten. De berekeningen die we gemaakt hebben laten zien dat de verwachte terugverdientijd voor de participanten 8 jaar is, en het verwachte rendement (over een periode van 15 jaar) 8 à 10 % zal zijn.

WAT BLIJFT HETZELFDE

Wat blijft is dat een participant in de postcoderoos moet wonen. U kunt inschrijven indien uw postcode grenst aan die van de projectlocatie ( zie hiervoor de kaart bij onderwerp DEELNEMEN) 

 

WELKE VOORWAARDEN VERANDEREN  

Wat verandert is dat de participatie niet meer afhankelijk is van de hoeveelheid stroom die u zelf verbruikt. Er is alleen een maximum gesteld aan het gemiddelde opgestelde vermogen per participant. Dit maximum is 5 kWp. De installatie op de Roei & Zeil zal waarschijnlijk gaan bestaan uit 159 panelen.

Verder geldt er geen eis m.b.t. leden die al onder de oude postcoderoosregeling deelnemen. Oftewel, indien u al participant bent in een ander project, kunt u gerust aan het nieuwe project deelnemen. 

Wat ook verandert is dat we de participaties niet meer uitgeven in eenheden van het aantal panelen, maar in eenheden van 100 kWh. Voor dit project betekent dat ongeveer 500 participaties die ca. € 125,- per stuk zullen gaan kosten. 

Tot slot, indien een deelnemer in de toekomst gaat verhuizen buiten de postcoderoos, kan hij toch zijn participatie blijven behouden, de toegezegde subsidie zal niet vervallen. De participaties zijn tevens onbeperkt overdraagbaar (indien gewenst helpen wij u graag uw participaties te verkopen binnen de coöperatie of wachtlijst). 

GEÏNTERESEERD GERAAKT?

U kunt zich inschrijven voor  de via het menu of via DEELNEMEN. Wij houden u dan op de hoogte van de ontwikkelingen. 

Mocht u al  op de wachtlijst van onze coöperatie staan en geen belangstelling hebben voor deelname, dan verzoeken we u om u uit te schrijven van de wachtlijst. Dit kunt u doen door in te loggen met het account van Zon op Nederland, klik op het kopje ‘Inschrijven’, en dan kunt u kiezen voor verwijderen van de wachtlijst.

Heeft u nog vragen? Stuur ons daarvoor een bericht via het contactformulier