AANKOMENDE PROJECTEN

PROJECT ROEI EN ZEIL GAAT NIET DOOR
Helaas is tijdens onderzoek gebleken dat de huidige staat van de dakconstructie niet afdoende is om een grote hoeveelheid zonnepanelen te kunnen plaatsen. Hierdoor hebben wij moeten besluiten de ontwikkeling van dit project vroegtijdig te stoppen. Op deze pagina hopen we binnenkort een nieuw project te kunnen lanceren. Hou hiervoor onze communicatie in de gaten.
Komende projecten zullen worden opgezet volgens de nieuwe regelgeving. Meer informatie hierover onderstaand.
Onze vorige 4 projecten zijn ontwikkeld onder de postcoderoos-regeling, waarbij participanten de energiebelasting van de geproduceerde kWh’s terugkrijgen via hun eigen energieleverancier. Die regeling is vervangen door de SCE subsidieregeling. Ook deze regeling maakt gebruik van de postcoderoos. Echter, niet de participanten, maar de coöperatie zelf krijgt een (qua hoogte vergelijkbare) subsidie over de geproduceerde stroom. Daarmee verandert de business case niet wezenlijk, omdat de coöperatie opbrengst plus subsidie, minus gemaakte kosten, uitkeert aan de participanten. De berekeningen die we gemaakt hebben laten zien dat de verwachte terugverdientijd voor de participanten gemiddeld 8 jaar is, met een verwacht rendement van 4 tot 6% (over een periode van 15 jaar) Echter hebben we gezien dat met de sterk varierende stroomprijzen van 2022 / 2023 deze berekening er heel anders uit kan zien.
WAT BLIJFT HETZELFDE
Wat blijft is dat een participant in de postcoderoos moet wonen. U kunt inschrijven indien uw postcode grenst aan die van de projectlocatie ( zie hiervoor de kaart bij onderwerp DEELNEMEN)
WELKE VOORWAARDEN VERANDEREN
Wat verandert is dat de participatie niet meer afhankelijk is van de hoeveelheid stroom die u zelf verbruikt. Er is alleen een maximum gesteld aan het gemiddelde opgestelde vermogen per participant. Dit maximum is 5 kWp.
Verder geldt er geen eis m.b.t. leden die al onder de oude postcoderoosregeling deelnemen. Oftewel, indien u al participant bent in een ander project, kunt u gerust aan het nieuwe project deelnemen.
Wat ook verandert is dat we de participaties niet meer uitgeven in eenheden van het aantal panelen, maar in eenheden van 100 kWh. Voor een gemiddeld project betekent dit ongeveer 500 participaties die ca. € 125,- per stuk zullen gaan kosten.
Tot slot, indien een deelnemer in de toekomst gaat verhuizen buiten de postcoderoos, kan hij toch zijn participatie blijven behouden, de toegezegde subsidie zal niet vervallen. De participaties zijn tevens onbeperkt overdraagbaar (indien gewenst helpen wij u graag uw participaties te verkopen binnen de coöperatie of wachtlijst).
GEÏNTERESEERD GERAAKT?
U kunt zich inschrijven voor actuele projecten via het menu of via DEELNEMEN. Wij houden u dan op de hoogte van de ontwikkelingen. Er kunnen altijd nog onvoorziene omstandigheden boven water komen waardoor het project uitgesteld wordt of wellicht helemaal niet meer door kan gaan.
Mocht u al op de wachtlijst van onze coöperatie staan en geen belangstelling hebben voor deelname, dan verzoeken we u om u uit te schrijven van de wachtlijst. Dit kunt u doen door in te loggen met het account van Zon op Nederland, klik op het kopje ‘Inschrijven’, en dan kunt u kiezen voor verwijderen van de wachtlijst.
Heeft u nog vragen? Stuur ons daarvoor een bericht via het contactformulier te
