ALV 2021 samenvatting

In juni werd de algemene ledenvergadering gehouden met een terugblik op het resultaat in 2020 van onze diverse projecten. De coöperatie heeft reeds 4 zonne-installaties in bedrijf. De cijfers zijn gunstig en met de jaarlijkse uitkering door de coöperatie plus de teruggave van energiebelasting waar onze leden recht op hebben, kan een rendement behaald worden van ruim 7%.

Dit jaar is de zogenaamde Postcoderoosregeling waar we gebruik van maken gewijzigd, maar dit heeft weinig invloed op het rendement; De teruggave van energiebelasting is gewijzigd in een (qua bedrag vergelijkbare) subsidie die de coöperatie ontvangt. Deze zal de coöperatie uiteraard jaarlijks bovenop de stroomopbrengst uitkeren, daardoor blijft het interessant om mee te doen voor het milieu en voor de eigen portemonnee.

Bij Zon op Bodegraven-Reeuwijk investeren deelnemers in de panelen die we op een ander groot dak neer kunnen leggen. Bij de coöperatie Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk hoeft men niet te investeren om deel te kunnen nemen, maar de uitbetaling is dan lager. Beide coöperaties trekken gezamenlijk op maar hebben dus een verschillend financieel systeem. Beide proberen zoveel mogelijk grote daken van zonnepanelen te voorzien en dat lukt gestaag in onze gemeente.

Zon op Bodegraven-Reeuwijk U.A. start nu haar vijfde project, met 200 panelen op de Sporthal de Meerkoet in Reeuwijk Brug. Geïnteresseerden kunnen zich daarvoor aanmelden via deze site. Inschrijven kan in participaties van verschillende omvang, van 100 kWh tot 5000 kWh. Het voordeel van de nieuwe Postcoderoosregeling is dat de omvang van de participatie niet gemaximeerd is door het eigen stroomgebruik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *