Deelname coöperatie en de belastingaangifte

Het is weer tijd voor de belastingaangifte, maar hoe verwerkt u uw participaties in de aangifte.

Uw participatie in Zon op Bodegraven-Reeuwijk dient u mee te nemen bij de aangifte voor de inkomstenbelasting over 2019. Per email hebben alle deelnemers een waardetabel per project ontvangen. Voor de aangifte over 2019 dient u de waarde per 1-1-2019 te hanteren. U dient het bedrag te vermenigvuldigen met het aantal participaties dat u heeft.

Geen van de deelnemers in Zon op Bodegraven-Reeuwijk heeft meer dan 5% belang, dus de aangifte hoort in box 3 (vermogensbelasting) te gebeuren. Voor box 3 bestaat overigens een ruim vrijstellingsbedrag.

Kijk voor meer informatie op de site van de postcoderoosregeling.nl of op onze pagina “Opbrengst”

Nieuw project: De Goede Herderschool

Op 10 maart 2020 is de voorinschrijving gestart tijdens de voorlichtingsavond bij de Goede Herderschool aan de Cortenhoeve.  Indien u ook interesse heeft om aan dit project deel te nemen, stuur dan een bericht naar het bestuur via het contactformulier op de website. U wordt dan toegevoegd aan de wachtlijst en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

DERDE PROJECT ‘GOUDSE WATERSPORT VERENIGING ELFHOEVEN’

Op de botenloods van de ‘Goudse Watersportvereniging Elfhoeven’ aan de Plattewegzullen 175 à 200 panelen geplaatst kunnen worden.

Het bestuur van de GWVE heeft toestemming gegeven voor gebruik van het dak door onze coöperatie (dit is nog postcode 2811, maar ligt tegen Gouda aan) en inmiddels de dakovereenkomst getekend. De leden van de GWVE hebben bij inschrijving in dit project voorrang, maar er is nog ruimte om deel te nemen in dit project!

Indien uw huishouden bv. 3.000 kWh per jaar verbruikt, zou u met 10 panelen kunnen deelnemen. U moet namelijk voorkomen dat de panelen meer produceren dan u verbruikt, want over dat deel krijgt u geen belasting terug.

Coöperatie Zon op Reeuwijk heeft derde zonneproject afgerond