GEREALISEERDE PROJECTEN

Zon op Huis van Alles

reeuwijk

De verbouwing van het Huis van Alles is goed verlopen. In januari 2018 is het project opgeleverd en zijn ook de zonnepanelen geplaatst. Laat de zon dan maar schijnen! Er zijn genoeg deelnemers voor dit project, de opbrengst kunt u hieronder zien.

126 panelen

Gerealiseerd met project: Reeuwijk Huis van Alles
Totale productie 12 maanden: 26.515 kWh
CO2 besparing: : 14.742 kg

Zon op Speel & Werkhoeve

Bodegraven

Het Kinderparlement van RK basisschool de Speel- en Werkhoeve vindt duurzaamheid heel belangrijk. Daarom wilde het Kinderparlement heel graag zonnepanelen op het dak van de school: Voor de school en voor buurtbewoners. Het Kinderparlement heeft in de gemeenteraadsvergadering wethouder Oskam een brief aangeboden. In deze brief vraagt het Kinderparlement toestemming en hulp om zonnepanelen op het dak van de school te mogen plaatsen. De gemeenteraad en de wethouder zijn erg enthousiast over dit initiatief van de kinderen. Het past tenslotte helemaal in het klimaatplan van de gemeente. Inmiddels zijn 250 panelen geplaatst en zijn er ruim voldoende deelnemers voor dit project.

250 panelen

GoogleEarth
Gerealiseerd met project: Bodegraven Speel en Werkhoeve
Totale productie 12 maanden: 37.240 kWh
CO2 besparing: : 20.705 kg

Zon op GWV - Elfhoeven

gouda

Sinds vrijdag 7 juni 2019 is deze installatie in gebruik op de botenloods van de GWV-Elfhoeven. Een groot ongebruikt dak met een gunstige ligging heeft hierdoor een duurzame en sociale functie gekregen
De technische ontwikkelingen gaan hard. We hebben voor dit project gekozen voor micro-omvormers waardoor de opbrengst zelfs per paneel te volgen is.

200 panelen

Gerealiseerd met project: Reeuwijk GWV-Elfhoeven
Totale productie 12 maanden: 3.967 kWh
CO2 besparing: : 2.206 kg

Zon op Kindcentrum Wereldweijde

Bodegraven

Na het voorbeeld van "Speel en Werkhoeve" vroeg ook de directie van de toenmalige "Goede Herder School" Zon op Bodegraven-Reeuwijk om de aanleg van een zonnepanelen-installatie. De school wilde het duurzame initiatief van de buren graag volgen. De coöperatie was op zoek naar een vierde dak dus dat kwam goed uit. Snel zijn er plannen gemaakt om 200 panelen met een hoge opbrengst te gaan plaatsen.
Op jaarbasis wordt ca. 60.000 kWh. opgewekt, voldoende voor bijna 20 huishoudens.
20 November 2020 klom toenmalige directrice Elske van Leeuwen samen met een aantal leerlingen het dak op en werd de installatie officieel in bedrijf genomen.

200 panelen

Gerealiseerd met project: Bodegraven Wereldweijde
Totale productie 12 maanden: 50.768 kWh
CO2 besparing: : 28.227 kg

Zon op Sporthal de Meerkoet

reeuwijk

Na 2 projecten in Bodegraven, was nu Reeuwijk weer aan de beurt voor een project en gelukkig is deze gevonden in samenwerking met sport & welzijn. Namelijk het grote, lege dak van sporthal de Meerkoet aan de Buitenomweg. Dit dak is inmiddels niet meer zo leeg want er is optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte om deze vol te leggen met panelen. Het was nog even spannend vanwege een brand, maar "gelukkig" voor ons betrof dit het lage deel en komt het hoge dak in aanmerking voor panelen. Het dak is vernieuwd en versterkt - de door MB zonnepanelen aangesloten installatie kon daardoor in maart 2022 in gebruik genomen worden en levert nu duurzame zonnestroom op voor de participanten.

176 panelen

Gerealiseerd met project: Reeuwijk De Meerkoet
Totale productie 12 maanden: 48.874 kWh
CO2 besparing: : 27.174 kg