VLNR. Sietse de Haan (voorzitter), André Veldman (bestuurslid), John de Roos (projectleider), John Haenen (secretaris & media)

De coöperatie ‘Zon op Reeuwijk’ is opgericht in december 2015 door initiatiefnemers Sietse de Haan, André Veldman, Broos de Groot en Truus Koppers. Aangezien zij al betrokken waren bij diverse andere duurzaamheids-initiatieven, hadden ze de verwachting dat er genoeg potentieel en belangstelling in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zou moeten zijn voor een aantal grote zonnepanelen-projecten. Na enige oriëntatie werd contact gezocht met Zon op Nederland, waar al snel een intentieovereenkomst mee werd getekend. De eerste geïnteresseerde deelnemers hadden zich ook al snel aangemeld.

Toen begon de zoektocht naar een geschikt dak. Dat bleek toch wat moeizamer dan gedacht. Steeds waren er redenen waarom een dak toch niet gebruikt kon worden. Dat had meestal te maken met het feit dat voorzien werd dat het dak binnen enkele jaren groot onderhoud nodig zou hebben. Daarna kwam de gemeente met het nieuws dat de oude bibliotheek in Reeuwijk verbouwd zou worden. In 2017 heeft de coöperatie op het dak van het inmiddels van naam gewijzigde “Huis van Alles” 126 panelen geplaatst en er is al volop stroom geproduceerd. Met dit project is veel kennis opgedaan, waarna eind 2017 het dak van basisschool “Speel en Werkhoeve” in Bodegraven beschikbaar kwam en we hier in maart 2018 250 panelen konden plaatsen. Vervolgens zijn in 2019 op de botenloods van watersportvereniging de Elfhoeven 200 panelen geplaatst. Hierna volgden de projecten “Kindcentrum Wereldweijde” en “de Meerkoet”. In totaal hebben we momenteel bijna 1000 panelen geïnstalleerd en dus maken we flinke impact! Sinds de oprichting hebben er enkele wijzigingen in het bestuur plaatsgevonden. Zo hebben Truus en Broos het bestuur verlaten en zijn John Haenen en John de Roos toegetreden. André heeft zijn taken als penningmeester overgedragen aan Dick Assink-Hille, maar blijft wel met al zijn kennis en ervaring betrokken als algemeen bestuurslid. Sinds de laatste ALV krijgt het bestuur organisatorische hulp van Arend Berendsen. Zo verdelen we de taken en kunnen we onze energie steken in de ontwikkeling van nieuwe projecten. 

We blijven zoeken naar nieuwe daken en deelnemers. Het blijkt hierbij nog steeds lastig te zijn om nieuwe daken te vinden, vanwege verschillende redenen. Tot nu toe hebben we ieder jaar weer een nieuwe installatie op een nieuw dak laten plaatsen, maar heeft u een tip… laat het ons weten!

DAGELIJKS BESTUUR

Sietse de Haan: Voorzitter

John Haenen: Secretaris

Dick Assink-Hille: Penningmeester

John de Roos: Projectleider

André Veldman: Bestuurslid

Arend Berendsen: Projectleider (aankomend bestuurslid)