VLNR. Sietse de Haan (voorzitter), André Veldman (penningmeester), John de Roos (projectleider), John Haenen (secretaris & media)

De coöperatie ‘Zon op Reeuwijk’ is opgericht in december 2015 door initiatiefnemers Sietse de Haan (voorzitter), André Veldman (penningmeester), Broos de Groot en Truus Koppers. Aangezien zij al betrokken waren bij diverse andere duurzaamheids-initiatieven, hadden ze de verwachting dat er genoeg potentieel en belangstelling in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zou moeten zijn voor een aantal grote zonnepanelen-projecten. Na enige oriëntatie werd contact gezocht met Zon op Nederland, waar al snel een intentieovereenkomst mee werd getekend. De eerste geïnteresseerde deelnemers hadden zich ook al snel aangemeld.

Toen begon de zoektocht naar een geschikt dak. Dat bleek toch wat moeizamer dan gedacht. Steeds waren er redenen waarom een dak toch niet gebruikt kon worden. Dat had meestal te maken met het feit dat voorzien werd dat het dak binnen enkele jaren groot onderhoud nodig zou hebben. Daarna kwam de gemeente met het nieuws dat de oude bibliotheek in Reeuwijk verbouwd zou worden. In 2017 heeft de coöperatie op het dak van het inmiddels van naam gewijzigde “Huis van Alles” 126 panelen geplaatst en er is al volop stroom geproduceerd. Met dit project is veel kennis opgedaan, waarna eind 2017 het dak van basisschool “Speel en Werkhoeve” in Bodegraven beschikbaar kwam en we hier in maart 2018 250 panelen konden plaatsen. Vervolgens zijn in 2019 op de botenloods van watersportvereniging de Elfhoeven 200 panelen geplaatst. In 2020 is het  project “Kindcentrum Wereldweijde” gerealiseerd en in 2021 is project de Meerkoet opgeleverd.  Inmiddels heeft Broos het bestuur verlaten en zijn John Haenen (secretaris) en John de Roos (projectleider) toegetreden. 

Huishoudelijk Reglement Zon op Reeuwijk                                             statuten zon op reeuwijk                                      AVG

We blijven zoeken naar nieuwe daken en deelnemers. Het blijkt hierbij nog steeds lastig te zijn om nieuwe daken te vinden, vanwege verschillende redenen. Tot nu toe hebben we ieder jaar weer een nieuwe installatie op een nieuw dak laten plaatsen, maar heeft u een tip… laat het ons weten!